Leerteam Bewegingsonderwijs

Vakdocenten bewegingsonderwijs aan zet!

Tijdens de bijeenkomsten van dit netwerk bespreken we vernieuwingen, belangrijke en interessante zaken binnen ons vakgebied. Daarnaast nodigen we regelmatig mensen uit die een workshop komen geven en/of iets komen vertellen over hun vakgebied. Ook gaan we elke bijeenkomst even de zaal in om bewegingsactiviteiten met elkaar te delen, zoals te gekke spellen, sportdagen e.d.

 

Bijeenkomst 8 april 2024

'Gedrag in Beweging'

Deze workshop richt zich op sociaal-emotioneel gedrag tijdens spelen, zoals respect, zelfvertrouwen, samenwerken, uiten van emoties en communiceren. Deze vaardigheden zijn cruciaal voor positieve speelervaringen. Maar hoe kun je deze vaardigheden inzetten in beweegactiviteiten? 

Erik Boot, docent bewegingsonderwijs en psychomotorisch therapeut, traint leerkrachten om speelgedrag, groepsklimaat en zelfstandigheid centraal te stellen en zo het welzijn van het kind daadwerkelijk op één te zetten en verder uit te bouwen. 

Deze workshop is een eerste introductie en je krijgt direct praktische tools om er morgen mee aan de gang te gaan, zoals het toepassen van de gedragskleuren van "zportivo".

 

Interesse? Meld je aan via de aanmeldknop!